bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Egyedi ajándékot karácsonyra? Hogyan?

dalma55  - 2011 november 24, csütörtök - 23:12

Az utóbbi napokban az ebadó bevezetésének lehetőségét megfogalmazó törvény elfogadása miatt volt hangos a média, többen felszólaltak pro és kontra, de abban mindenki egyetértett, hogy kutyavilág jön a kutyákra, hiszen amellett, hogy a válság általánosan sem kedvez a hobbiállattartásnak, amennyiben ahhoz még addicionális költségek csatlakoznak, bizonyosan lesz az a réteg, aki inkább amellett dönt, hogy a jövőben nem kíván állatot tartani.

Ennek hatására a már most is nagy kapacitáskihasználással működő gyepmesteri telepek többsége "halálteleppé" változik majd, még akkor is, ha korábban esetleg az átlagos telepektől eltérően "csak" helyhiány esetén kényszerültek altatásra, a beáramló kutyalétszám mellett a karantén időn túli állatok számára nem lesz más megoldás, mint az életük kioltása.

Az állatvédő szervezetek, mint a hivatalos állatbefogó tevékenység melletti, közfeladatot ellátó non-profit gyülekezések, már most is erejükön túl igyekeznek segíteni a bajban lévő állatokon, de erre egyre kevésbé képesek. Az állatorvosi költségek emelkedtek, miközben az adományok csökkentek, illetve az adójogszabályok változása, valamint a munkahelyek megszűnésének együttes hatása miatt a következő évben kevesebb adó 1%-kel számolniuk, így tartozást nem halmozhatnak fel, mivel várhatóan a működésük alapját jelentő adó 1% bevételük a korábbi időszakéhoz képest csökken majd.

Közben pedig már most egyre többen keresik a kapcsolatot kutyájuk leadásával vagy talált kutyával kapcsolatban, viszont az örökbefogadási hajlandóság is csökkenő tendenciát mutat, így nem kell különösebben nagy tudás ahhoz, hogy belássuk: ha az állatvédő szervezetek is telítődnek, illetve a működtetésük lehetetlenné válik, akkor tényleg sok kutya életébe kerülhet a válság.

Az állatvédő szervezetek alternatív megoldásokat keresnek, egyre több helyen megjelennek az üzleti életből ismert túlélési, forráskeresési stratégiák, a támogatói bázis növelésének, közösség építésnek egyik meghatározó színhelye az Internet lett, valamint több állatotthon felismerte, hogy a megcsappant családi kassza mellett vonzó szabadidős lehetőséget jelenthet pld. a kutyasétáltatás, egzotikusabb állatok menhelyen történő megismerése, az önkéntes munka.

A marketingüzenetekben egyre többször megjelenik az állatokkal való foglalkozás stresszoldó hatása, a pozitív pszichológia üzenet. Ebből persze nem lesz közvetlenül pénz, de ha önkéntesek látnak el egy-egy feladatot, akkor arra nem kell fizetett alkalmazottat megbízni, illetve az elkötelezett önkéntesből válik a legmegbízhatóbb támogató, akire az adott szervezet bátran számíthat az adó 1%-ról való nyilatkozat leadásakor, illetve kisebb-nagyobb gyűjtései során.

Szintén új lehetőségként jelentek meg a jótékonysági árverések, melyeken valamely gyártók, jellemzően kézművesek, művészek által készített termékek kerülnek elárverezésre egy-egy jó célt támogatandó. Az ingyenesen felajánlott, magas minőségű, de egyedi termékek jó eséllyel szállnak versenybe az idei Karácsonykor a boltok "műanyag" kínálatával, mivel kedvező áron lehet hozzájuk jutni úgy, hogy közben jótékony célt is támogat a vásárló.

Talán eljön az idő, amikor nem csak az állatbarátok, akik egyedi, kézzel készült ajándékokban gondolkodnak, hanem azok is be-benéznének ezekre a jellemzően online futó aukciókra, így olyanoktól is érkezhet segítség, akik év közben ebben a szegmensben meg sem jelennek. De ki ne szeretne azzal a tudattal átadni egy ajándékot, hogy a megvásárlásával mindenki jól járt: az ajándékozott, az ajándékozó és a támogatott szervezet védencei is.

Kérjük, amennyiben egyetért egy ilyen támogatási formában, nézze meg a Futrinka Egyesület kezdeményezését, akik a német dogok, a magyar vizslák és a tacskók hivatalos magyarországi fajtamentői.

http://kezmuvesvasar.blogspot.com/

A tárgyakra licitálni itt lehet:

http://www.teszvesz.hu/listings/index.php?p=1&pt=3&us=newsees


Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Üllő

kutya gazdit keres
Debrecen

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Zsámbék

kutya gazdit keres
VÁC