bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Ez történt a Tappancs Tanyán

Vivien  - 2009 február 3, kedd - 09:56

Sokan nem tudják, hogyan is zajlik az élet egy állatmenhelyen. Íme egy kis ízelítő az elmúlt 1(!) hét munkájából. Életképek a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány menhelyéről, a Tappancs Tanyáról:

A héten sajnos visszakerült a menhelyre egy,már régebben tõlünk örökbe fogadott kan kutyus is. A gazda költözése miatt mondott le róla. Ilyenkor mi jó gazda módjára visszafogadjuk a kutyát, soksozr csak pár napot kell a befogadásra várni.

Átmeneti segítséget kért egy italnagyker. Telephelyükre bement egy kullancsoktól hemzsegõ, bájos kan kutyus. Az eb maradhatna náluk, csak orvosi ellátást kértek. Jelenleg a kutya a menhelyen van, de miután megkapja a gondos ellátást, karanténoztatás után visszaviszi a megtalálója. Hihetetlen, de januárban is támad a kullancs, úgyhogy ilyenkor is, ha enyhe az idõ, át kell nézni az otthoni kutyákat is. Reméljük, hogy õkelme nem kapott el semmilyen fertõzést a kullancsoktól.

Menhelyünk egyik alkalmazottja sietett segíteni egy csõbe szorult kutyának szombat reggel. 2 nap után jelentették egy Dorozsmai munkahelyrõl, hogy egy kutya van beszorulva náluk a csatornába. Szerencsére sikerült őt kihúzni. A kutyus jelenleg a menhelyen van megfigyelés alatt. Remélhetõleg nincs a gerince eltörve, ezt figyelik most. Két lábát nem tudja használni. Valószínűleg ezért nem tudott kijönni a csatornából. Holnap, február másodikán, hétfõn soron kívül megy hozzá a menhelyre az állatorvos. Ha szükséges, a következõ lépés a makói állatorvos. Egyelõre próbálnunk nem gondolni a legrosszabbra...

Február 1-jén, vasárnap vitt be a menhelyre egy szuka kutyust egy férfi. A Kertész utcában épülõ házánál etette már pár hete de most elutazik és gondoskodni szeretett volna az általa istápolt kutyáról.

A menhelyi nagy zsúfoltság ellenére az utcán lévõ, szuka kutyákat tartjuk a legrászorultabbaknak. Így rajtuk próbálunk mindenek felett segíteni, hogy megakadályozzuk a szaporodásukat. A menhelyen megkapják a szükséges ellátásokat és az ivartalanítást.

Ezen a héten 3 gazdi jelentett elveszett kutyát. Ebbõl az egyik meglett a másik kettõrõl még nincs információ.

Sajnos két személy három kutyát is szeretne beadni a menhelyre, õket csak várólistára tudtuk tenni. A menhelyen háromszoros a létszám, nõnek a kölykök, nekik is egyre több hely kell. Van egy kölykös kismama, õk külön kennelt foglalnak le, és ott a járni nem tudó kutya is.

Mindez az elmúlt egy hét leforgása alatt történt. Természetesen ez nem minden, ezen kívül is volt mit csinálnunk...


A szervezet gazdit kereső állatai: 10 db.
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Szigetszentmiklós

kutya gazdit keres
Szigetszentmiklós

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Budapest