bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Kutyás ügyességi VB Gyulán

gazditkeresek.hu  - 2009 augusztus 28, péntek - 17:58

Gyula, a vizek és szökőkutak városa ad otthon ismét a júliusi sikeres VIII. Ifjúsági Agility Európa Bajnokság után, a jubileumi X. Keverék és Fajtatiszta Kutya Agility Világbajnokság és VIII. ParAgility Világkupának szeptember 3-6 között.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Szabó Árpád, Gyula Város Önkormányzatának alpolgármestere elmondta, hogy megtiszteltetés a városnak, hogy egy ilyen színvonalas világeseménynek adhat ismét otthont. Nem is beszélve arról, hogy a sportesemény résztvevői nagy számban töltik meg a város szálláshelyeit. Gyula büszke lehet arra, hogy fogadni tudja a kerekes székes sportolókat kutyáikkal együtt.

A versenyre 18 ország nevezett, 184 versenyző, 209 kutyával a versenysorozat történetében egyedülálló módon.

A résztvevő országok: Olaszország, Belgium, Ausztria, Hollandia, Svájc, Szlovákia, Csehország, Horvátország, Franciaország, Lengyelország, Finnország, Románia, Németország, Izrael, Spanyolország, Anglia és Magyarország.

A verseny két fő támogatója a Békés Megyei Önkormányzat és Gyula Város Önkormányzata. 2009-ben a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klubnak kétszer sikerült megpezsdíteni a térség idegenforgalmát. Az Ifjúsági Agility Európa Bajnokságon júliusban 13 ország fiataljai vettek részt és most egy idősebb korosztályt szólítottak meg, hiszen ezen az eseményen egyedülálló módon, ép és sérült sportolók együttes részvételével 18 ország lesz jelen a megyében és Gyulán.

forrás: www.turizmusonline.hu


Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Tatabánya

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Orosháza