bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Lóviadalok a Fülöp-szigeteken, és Kínában

gazditkeresek.hu  - 2008 november 7, péntek - 11:05

Az illegális lóviadalok során lovak ezrei rokkannak meg évente. A Fülöp szigeteken a tiltás ellenére többnapos fesztiválokat szerveznek mind a mai napig. A kínaiak úgy tartják, a lóviadalok egy 500 éves hagyomány részét képezik.

A lóviadalokat a Fülöp szigeteken 10 éve betiltották az országban, de az összecsapások komoly bevételeket jelentenek az alulfizetett, korrupt helyi rendőrök számára, akik a többnapos rendezvények szervezésében is részt vesznek. A kínai hatóságok úgy tartják, nehéz betiltani egy a helyi kultúrába mélyen beleívódott rendezvényt - a viadalok gyakran kisérőrendezvényei fesztiváloknak, tüzijátékoknak, sárkánybemutatóknak. Vidéki városokban a viadalok színhelye sok esetben a központi focistadion.

A Sky News hírcsatorna Ázsia-felelőse, Peter Sharp beszámolót készített egy négynapos viadalról.

(rövid spot)

A helybéliek számára igazi családi szórakozást jelent az esemény. Gyermekek a faágakon ülve figyelik a küzdelmet.

A csődöröket a gazdáik, vagy ez esetben helyesebb úgy mondani, hogy tulajdonosaik hergelik fel. Ennek legjobb módja, hogy sárló kancákhoz vezetik őket, majd a kancát elzárják előlük, a két csődör egymásnak esik, a nézők pedig fogadásokat kötnek a nyertesre. A harc maga körülbelül fél órán át tart, amíg az egyik ló a kimerültségtől össze nem esik.

A vesztes ló sok esetben a következő körben sokkal erősebb ellenfelet kap, hogy a nézők végigélvezhessék azt is, amikor elpusztul. Bizonyos területeken a fesztivál részeként a vesztes állat egyben az esti lakomát képezi.

(lóviadal Kína Guizhou tartományában)
forrás: http://www.sportlo.hu


Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Perkáta

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Vác

kutya gazdit keres
Vecsés