bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Szilvi kutyus levele a Jézuskához

Tasa  - 2009 december 17, csütörtök - 20:00

Kedves  Jézuska!

Évekkel ezelőtt, egy zajos este (az emberek úgy hívják: Szilveszter), menedéket találtam egy kedves, állatbarát családnál. A következő napokban hiába keresték régi családom, sehol nem találták. Mivel én elfelejtettem honnan rohantam el, és itt jól érzem magam, úgy döntöttem maradok!

Jól döntöttem, de mindjárt meglátod te is:

Mivel mindig is kíváncsi voltam, így a kezdetektől aktív és nagyon fontos segítője lettem, ennek a családnak, akik az öreg és beteg társaimnak segítenek. Azoknak, akik szintén nem találnak otthont, vagy olyat is hallottam, nem engedik vissza oda, ahol nem szerették Őket.

Tudod Jézuska itt ért nagyon sok boldogság: rengeteg új társam lett, csodás barátságokat kötöttem. Sajnos, volt olyan barátom, aki gyorsan elköltözött, akkor mindig szomorkodtam, de mondták, ne tegyem, hisz családba költözik. IGAZI, SAJÁT, CSALÁDBA! És mert anya mondta, persze én mindig örültem. De néha szomorú vagyok, és néha pityergek, amikor hallom, hogy nagyon sok társam él az utcán. Mondtam a családomnak, mi összehúzzuk magunkat, a kanapén is csinálunk helyet, és akkor jöhetnek még sokan!

De aztán rájöttem, ez nem elég, nincs annyi helyünk! Sajnos.

A családom mindig mondta, ez így hosszú távon nem jó. Olyasmit mondtak, ennél több kell. Kell a mező és az erdő, kell a SZABADSÁG! Én nem értettem, ezért megkérdeztem anyát, mi az. Azt mondta egy otthon, ahol öreg, beteg barátaim menedéket lelnek.

Majd egy szép napon autóba ültek (engem is elhívtak magukkal) és elmentünk nagyon sok, szebbnél-szebb helyre. Mind nagy és szép volt, és nekem majdnem mind tetszett is.

Persze kicsit megijedtem, hogy miért megyünk, mert mindig megkérdezték: Szilvi (ez az én nevem) tetszik?  Már az is eszembe jutott, hogy azért keresnek nekem új otthont, hogy valamelyik barátom beköltözhessen az én, saját kanapémra.

De akkor történt valami nagyon jó!

Megálltunk egy nagy, füves és fás terület előtt, a családom megkért, maradjak az autóba, mindjárt jönnek.  Nagyon izgultam.

Aztán hamar jöttek, én kiszálltam, nagyon kedves emberek megsimogattak, és a családom feltette a legszebb kérdést:

Szilvi, szerinted itt jól éreznék magukat a barátaid?

És én megnyugodtam. Megfejtettem a rejtélyt!

Igen, igen!- kiabáltam.

Hurrá, most már van hely, mindenki jöhet! –gondoltam, szólok mindenkinek, nehogy valaki kimaradjon.

És nagy örömrohangálás miatt, csak később vettem észre van még valami, ami a családomnak gondot okoz.

De vajon mi lehet az? Hisz van terület, itt vagyok én és a társaim! Kell ennél több?

Kitartóan figyeltem és meghallottam.

Mivel a családom évek óta gondoskodik rólunk, és most megveszik nekünk ezt a szép és nagy OTTHONT (csupa nagybetűvel), félnek attól, hogy nem tudnak úgy gondoskodni rólunk, ahogy eddig.

Mert mi mindig sokat ehettünk, sokat játszottunk, rendszeresen jártunk orvoshoz és sok-sok jutalomfalatot is kaptunk.

És ha valamelyik kóbor társunkat baleset érte, anyával igyekeztünk a segítségére lenni (velem együtt), orvoshoz vittük, hogy meggyógyuljon.

De most fél a családom, hogy lesz OTTHON, de nem lesz pénzünk segíteni, hogy még több barátom legyen biztonságban! És most már én is félek! Mert sok barátom van bajban!!!!

Kedves Jézuska!

Kérlek, segíts nekünk, hogy új otthonunkba be tudjunk költözni, segíts nekünk, hogy társaim élete ne azokon a fura nevű papírokon múljanak, anya azt mondta, pénznek hívják.Én nem tudom, mit kell tennem, hogy kapjak olyat, de ha megsúgod, megteszem! És szolok mindenkinek, hogy ők is tegyék meg! Ígérem, más ajándékot nem kérek. Ha akarod, lemondok azokról a finom jutalomfalatokról, amit anyától azért kapok, mert nem rosszalkodom. Kérlek, ha teheted, küld nekem ilyen fura nevű papírokat, Az Alapítvány az idős és sérült állatokért (adószám: 18716030-1-13) UniCredit Bank: 10918001-00000027-62060003 számlaszámra.
(Csekken történő befizetéshez, kérésre, postán eljuttatom!)

És ha van kedved, olvas rólunk, a http://www.idosallatok.hu honlapon, vagy a http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18799 topicban.

Ha kérdésed van, hívj nyugodtan, ill. inkább anyát a 06 20 2222-780 telefonszámon, vagy írj nekem e-mailt az info@idosallatok.hu címre.  

Köszönöm kedves Jézuska!

Sok kutya puszit küldök, Szilvia


Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Tolmács

kutya gazdit keres
Hatvan

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Baja