bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Gazdit keresek!

Tacskó-terrier keverék - 1 éves kan, ajándékba ingyen elvihető!

Dagi kutya

Dagikát egy tanyán hagyta a gazdája egy jó vastag láncon, mivel panelba költözött. Hagyott neki ételt, az egyik szomszéd etette amíg az tartott, majd mikor elfogyott a táp nem szólt a gazdájának (és másnak sem) - a kutyust sorsára hagyta a tanyában kikötve. A hatalmas lukra figyeltem fel, amit a kerítés alatt kapart ameddig a lánc engedte, gondolom menekülni akart éhségében... Beszéltem a gazdájával, a kutyát elhozhattuk (nagyon hálás volt - mindkettő, a kutya és a gazda is :-) ) Nagyon szeretethiányos, borzasztóan igényli a simogatást, szeretetet. Eleven, élénk kis kutya, most még bolondul tud örülni mindennek, de csitul lassan. Figyelmeztetésre érzékenyen reagál, nagyon szeretne jó kutyus lenni. Akár idősebb hölgynek is szívesen lenne hűséges kis társa, de családi kutyának is szívesen elszegődne. Csak legyen sok-sok simi, és kajaaaaaa :-) Dagi oltva, féreghajtva, chip-elve örökbefogadható.
Kreisel-Boros Emília, 30 519 6800  |  Zsámbok-Jászfényszaru között
2015 március 1.
Tacskó-terrier keverék - 1 éves kan
Tacskó-terrier keverék - 1 éves kan
Tacskó-terrier keverék - 1 éves kan
KBEmilia  re: Endre #1
2015-04-05 23:45
# 2

Kedves Endre!

Dagika még megvan, és továbbra is gazdit keres. Sőt, egyre inkább, mert a két kölyök, akik a társai voltak az elmúlt 2 hónapban "meggazdisodott", és ő most nagyon igényli a foglalkozást.

Igyekszem a kérdéseire válaszolni.

Lakásban tartható, és szobatiszta, de fontos számára a szabad mozgás öröme (pl. futtató). Arra viszont vigyázni kell az elején, míg a gazdihoz való kötődés nem alakul ki, hogy ne szaladjon el, mert láncon tartott kutyus volt, és a rossz emlékeket még nem felejtette el teljesen. Azaz javasolnék hozzá egy hosszú automata pórázt, és azon való sétáltatást, vagy zárt, körbekerített helyen kellene elengedni őt.

Az egyedüllét szerintem nem lenne gond. Egyrészt, mert a tanyában is egyedül volt, a gazdái csak időnként látogattak ki hozzá. Másrészt az a tapasztalatom, hogy a kutyusok nagy részének ez nem okoz gondot, ha jól le vannak mozgatva, és van elfoglaltságuk, pl. játék, foglalkoztató, vagy rágócsont. Dagi egyébként nyugodt kutyus, aludni is szeret. :-) Ami nagyon fontos neki az a szeretet, és ennek jelét is adja. Az utóbbi időben sopkat változott, két lábon állva hozzánk simul, kéri a szeretetet, ölelést. A fenyítéstől viszont fél, illetve annak a gondolatától is (mi nem bántjuk) de előző életében lehetett része nem kevésben. Egyébként kiegyensúlyozott, vidám, mostmár sokat játszik, és nagyon érdeklődő.

Nem lesz már nagyobb kutya a jelenlegi méreténél. Vannak róla frissebb képeim is, szívesen elküldöm, de kérem váltsunk emailre . Ha ide ír nekem választ akkor elküldöm őket . emilia.boros@gmail.com

Én is javasolnék egy látogatást, minden kötelezettség nélkül (vagy többet is, ha a jövendő gazdi úgy gondolja). Utána, ha tetszik a kutyus, és megvan a vonzalom, akkor mi szoktuk elvinni a kuttyokat, ez így nekik is könnyebb, és a gazdit is sok kényelmetlenségtől meg tudjuk kímélni. (Mi egyébként magánszemélyek vagyunk, nem menhely, csak segíteni szoktunk a bajba jutott ebeken.) Helyileg Zsámbok és Jászfényszaru között vagyunk külterületen, autóval lehet minket megközelíteni.

Budapesten helyileg hová szeretnék a kutyust, és milyen körülmények közé? Csak a beilleszthetőség miatt kérdezem. 

Várom válaszát!

Üdvözlettel,

Emília

2015-04-05 13:26
# 1

Érdeklődöm Dagi irán

Kedves Gazditkeresek.hu!

Megtetszett családomnak és nekem ez a kiskutya!Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy tartható-e lakásban, mekkorára nő, és,hogy az iskola és a munka időket egyedül tudja-e tölteni? A kellő szeretet meg van, és a kellő kaja mennyiség is! Sétálni naponta 3-szor tudnánk levinni! Szombat-vasárnap, pedig bármikor!Csak még egy kérdésem lenne, hogy Budapestről, hogyan lehet hozzá eljutni, és mikor?

Válaszukat előre is köszönöm

Barcs Endre

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
VÁC

kutya gazdit keres
Paks

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Üllő

kutya gazdit keres
Kaposvár